Team

Wendy Aarts

(Eigenaar van Inzicht & Overzicht Trainingen en Praktijk Inzicht en Overzicht)

“Werken vanuit compassie en liefdevolle afstemming is de basis van therapie, van daaruit kan heling ontstaan”

Wendy is haar reis binnen de therapiewereld begonnen in 2006, nadat ze 3 maanden in het buitenland heeft gezeten en de tijd heeft genomen te voelen wat ze nu echt graag zou willen doen. De eerste opleiding op dit gebied die ze gevolgd heeft was bij de Academie voor Psychodynamica. Hier maakte ze kennis met diverse vormen van therapie en heeft ze deze opleiding in 2010 succesvol afgerond. Daarna is ze gaan assisteren om haar therapeutschap te verstevigen en kwam al gauw de gedachte op, om ooit eens zelf voor de klas te staan en de geleerde kennis over te kunnen dragen. Toch nog wat jong en onzeker, ging Wendy in 2013 een nieuwe opleiding doen bij Academie Trance-Art, gericht op hypno- en regressietherapie. In 2016 heeft ze deze opleiding succesvol afgerond en bleef ze bij deze academie betrokken als assistent en later als docent waarin ze diverse lessen verzorgde: Associatietherapie, Rouwverwerking, Delenwerk en Begeleide intervisie.

Wendy is sinds 2013 werkzaam als hypno- en psychodynamisch therapeut in haar eigen praktijk genaamd Inzicht en Overzicht. 

 

Roos Brouwer

(Eigenaar van praktijk Fitfulness en docent bij Inzicht en Overzicht Trainingen)

“Het lichaam is de sleutel tot balans en geluk in het leven, dat is mijn motto!”

Roos is sinds 2011 werkzaam als Hypno- en Integratie Therapeut in haar praktijk Fitfulness. Ze werkt met een combinatie van technieken, zoals regressie, ademwerk, innerlijk kind werk, lichaamswerk, chakra psychologie en archetypische psychologie. Van 2018 tot 2022 is ze docent Archetypische Psychologie bij Ananta opleidingen geweest. Daarnaast weet ze uit persoonlijke ervaring hoe waardevol een persoonlijk traject met een therapeut/coach is.

Uit boeken leren bleek niet haar talent en nadat ze vast gelopen was op de universiteit, heeft ze haar eerste coach traject doorlopen om te ontdekken welke carrière bij haar zou passen. Een combinatie van haar talenten en praktische overwegingen bracht haar via diverse banen naar de ICT. Een leuke baan waar ze verandertrajecten begeleidde, maar waar ze ook veel stress ervoer. Er was altijd een druk om meestal te krappe deadlines te halen. Ze belandde in een burn out en toen begon er een moeizaam traject naar gezondheid. Ze doorliep meerdere trajecten, deed diverse zelfontwikkeling cursussen, maar kwam tot de conclusie dat zolang ze niet echt haar passie ging leven, ze telkens opnieuw op brandde. En haar passie begon toen al wakker te worden: Ze wilde zelf met mensen werken! En tijdens de opleiding bij Ananta werd dat alleen maar sterker, zo sterk zelfs, dat ze daar ook is gaan lesgeven. Ze heeft hiervoor de docentenopleiding van Ananta gevolgd, waar ze getraind is om ervaringsgericht les te geven. “je kunt de ander daar brengen waar je zelf geweest bent” is een belangrijk onderdeel in al haar lessen. Door zelf te ervaren wat het belang is om in elke sessie aandacht te hebben voor alle aspecten van de mens (mentaal, emotioneel, lichaam en spiritueel/systeem) ontwikkelen de studenten een stevige basis voor hun sessies.

Svenja van Burgh

(Eigenaar van praktijk Zen-Ja! en docent bij Inzicht en Overzicht Trainingen)

In 2014 startte Svenja de opleiding tot Hypno-/regressietherapeut om te onderzoeken hoe zij situaties uit haar leven kon veranderen. Tijdens deze opleiding heeft zij tevens de opleiding gevolgd tot Mindfulness trainer en is zij hierin groepslessen gaan verzorgen waar zij de smaak van het lesgeven te pakken kreeg. Binnen Trance Art academie, waar zij de opleiding genoot, kreeg zij de mogelijkheid om te werken als assistent en docent in opleiding.

In 2018 richtte zij haar praktijk op met de naam Zen-Ja! waar zij volledig werkzaam is als hypnotherapeut. Uit interesse is zij zich gaan verdiepen in onderwerpen als hechting, innerlijk kindwerk, (afhankelijkheids)relaties en liefde, wat nu haar specialisatie is.