Team

Wendy Aarts

(Eigenaar van Inzicht & Overzicht Trainingen en Praktijk Inzicht en Overzicht en docent bij Trance-Art Academie Den Haag)

“Werken vanuit compassie en liefdevolle afstemming is de basis van de associatietherapie, van daaruit kan heling ontstaan”
Wendy is haar reis binnen de therapiewereld begonnen in 2006, nadat ze 3 maanden in het buitenland heeft gezeten en de tijd heeft genomen te voelen wat ze nu echt graag zou willen doen. De eerste opleiding op dit gebied welke ze gevolgd heeft was bij de Academie voor Psychodynamica. Hier maakte ze kennis met diverse vormen van therapie en heeft ze deze opleiding in 2010 succesvol afgerond. Daarna is ze gaan assisteren om haar therapeutschap te verstevigen en kwam al gauw de gedachte op, om ooit eens zelf voor de klas te staan en de geleerde kennis over te kunnen dragen. Toch nog wat jong en onzeker, ging Wendy in 2013 een nieuwe opleiding doen bij Academie Trance-Art, gericht op hypno- en regressietherapie. In 2016 heeft ze deze opleiding succesvol afgerond en bleef ze bij deze academie betrokken als assistent. Inmiddels geeft Wendy nu een aantal jaren les bij Trance-Art, hier verzorgt ze lessen als: associatietherapie, rouwverwerking en begeleide intervisie. Wendy is daarnaast ook werkzaam als hypno- en psychodynamisch therapeut. Haar praktijk Inzicht en Overzicht heeft ze in 2013 opgericht en hierin is ze vanaf 2019 volledig werkzaam. Bij Academie Trance-Art kwam Wendy voor het eerst in aanraking met associatietherapie en zag de kracht van deze manier van werken. De oud-directeur van Trance-Art, Jos Olgers, heeft Wendy opgeleid om deze door hem ontwikkelde training, te kunnen gaan overnemen. Daarnaast heeft Jos bij Wendy het idee geopperd, om deze training verder door te ontwikkelen en hier een aparte bij/nascholing van te maken. Met veel plezier is Wendy aan de slag gegaan met het ontwikkelen hiervan en hier is een mooie opleiding uitgekomen. Tijdens de ontwikkeling hiervan, kwam Roos Brouwer op haar pad, met wie ze, met hetzelfde enthousiasme voor het vak, een samenwerking is aangegaan. Wendy en Roos vullen elkaar feilloos aan, waardoor de opleiding nog meer diepgang heeft gekregen.

Roos Brouwer

(Eigenaar van praktijk Fitfulness en docent bij Inzicht en Overzicht Trainingen en Ananta)

“Het lichaam is de sleutel tot balans en geluk in het leven, dat is mijn motto!”
Roos is sinds 2011 werkzaam als Integratie Therapeut in haar praktijk Fitfulness. Ze werkt met een combinatie van technieken, zoals regressie, ademwerk, innerlijk kind werk, lichaamswerk, chakra psychologie en archetypische psychologie. Sinds 2018 is ze docent Archetypische Psychologie bij Ananta opleidingen. Uit persoonlijke ervaring weet ze hoe waardevol een persoonlijk traject met een therapeut/coach is. Uit boeken leren bleek niet haar talent en nadat ze vast gelopen was op de universiteit, heeft ze haar eerste coach traject doorlopen om te ontdekken welke carrière bij haar zou passen. Een combinatie van haar talenten en praktische overwegingen bracht haar via diverse banen naar de ICT. Een leuke baan waar ze verandertrajecten begeleidde, maar waar ze ook veel stress ervoer. Er was altijd een druk om meestal te krappe deadlines te halen. Ze belandde in een burn out en toen begon er een moeizaam traject naar gezondheid. Ze doorliep meerdere trajecten, deed diverse zelfontwikkeling cursussen, maar kwam tot de conclusie dat zolang ze niet echt haar passie ging leven, ze telkens opnieuw op brandde. En haar passie begon toen al wakker te worden: Ze wilde zelf met mensen werken! En tijdens de opleiding bij Ananta werd dat alleen maar sterker, zo sterk zelfs, dat ze daar ook is gaan lesgeven. Ze heeft hiervoor de docentenopleiding van Ananta gevolgd, waar ze getraind is om ervaringsgericht les te geven. “je kunt de ander daar brengen waar je zelf geweest bent” is een belangrijk onderdeel in al haar lessen. Door zelf te ervaren wat het belang is om in elke sessie aandacht te hebben voor alle aspecten van de mens (mentaal, emotioneel, lichaam en spiritueel/systeem) ontwikkelen de studenten een stevige basis voor hun sessies. En daar komt voor mij het belang van het geassocieerd werken kijken. Alleen als vastgezette emoties ook daadwerkelijk de ruimte krijgen om in het lichaam gevoeld te worden en daarmee losgelaten te worden, creëer je ruimte voor een nieuwe balans in het leven van de cliënt. En in Wendy vond ze een inspirerende collega, die ook uit eigen ervaring het belang van geassocieerd werken onderschrijft. Ze vindt het dan ook zeer inspirerend om haar ervaring en skills in te zetten, om nog meer therapeuten te inspireren deze technieken te integreren in hun dagelijkse praktijk.