Opleiding Associatietherapeut

Therapeutisch werken met Associatie

Ben jij toe aan een verdieping in jouw therapeutische skills en aan verdieping in jou eigen persoonlijke proces? Wellicht past deze lichaamsgerichte opleiding dan bij jou!

Als associatietherapeut ben je in staat om met je cliënten volledige associatiesessies te doen en lichaamsgericht werken toe te passen. Dit betekent dat je jouw cliënt kan begeleiden om geassocieerd bij de essentie van de emotie te komen door de wijsheid van het lichaam in te zetten. Door het gebruik van Adem, Geluid en Beweging komt de vastgezette emotie vrij en kan het lichaam ontladen.

Diverse onderwerpen komen in deze module aan bod:
  • Vormen van dissociatie en hoe ermee om te gaan
  • Persoonlijke proces omtrent Overdracht en Tegenoverdracht
  • Het uitvoeren van volledige associatiesessies
  • Lichaamsgericht werken
  • Interventies inzetten bij rauwe emoties
  • Je veilig voelen bij rauwe emoties van je cliënten
Therapeutische houding

Tijdens de opleiding gaan we in op jouw eigen therapeutische houding en leren we je af te stemmen op de emoties van je cliënt. Ook leer je om te gaan met de emoties die vanuit een overlevingsmechanisme omhoog komen. Zo kan het zijn dat je cliënt heel makkelijk boos kan worden, maar de kwetsbaarheid die eronder zit daardoor juist uit de weg gaat. Zolang de kwetsbaarheid ontweken wordt, kan boosheid uiten misschien wel fijn voelen, maar lost deze niets op. We leren je hoe je jouw eigen energie kan inzetten om de cliënt te ondersteunen in het uiten van de essentie van de emotie.

Dus wanneer het gaat om kwetsbaarheid, kan jij als associatietherapeut precies die energie inzetten om je cliënt mee te nemen om zich daarmee te associëren.

Overdracht en Tegenoverdracht

Ook op bovenstaand thema zal uitgebreid worden ingegaan. Waar liggen jouw eigen valkuilen als het om emoties gaat? Het kan bijvoorbeeld zijn, dat je het misschien zelf spannend vindt wanneer je cliënt boos wordt. Of dat je misschien door teveel met de oplossing bezig te zijn, niet door hebt dat je cliënt zich in een heel kwetsbaar stuk bevindt? Of misschien vul je vanuit goede bedoelingen wel in wat je cliënt nodig heeft? Dit zijn valkuilen waar we als therapeut en coach allemaal wel eens tegenaan lopen. In de lessen wordt van je verwacht dat je jouw eigen valkuilen aanpakt door deze tijdens het oefenen op te pakken. Door er zelf doorheen te gaan, ga je je comfortabel voelen met diverse emoties waardoor je jouw cliënt hierin beter begrijpt en kan begeleiden.

Van Overleven naar Leven!

Uit de overlevingsstand en daarbij ook uit de patronen en mechanismes die niet meer dienen! Dat is wat we voor onze cliënten willen! Het herontdekken van ons kinderlijk enthousiasme, de nieuwsgierigheid en de ruimte om te ontdekken en te creëren. Als associatietherapeut kan jij jouw cliënten hierin begeleiden. En ja, om het onderliggende verlangen weer helemaal te kunnen leven, is het belangrijk de pijn te doorvoelen om het te kunnen releasen (emotioneel en lichamelijk) uit het lichaam. Zodat je weer vrij bent om volop vanuit je authentieke zelf te leven! 

Hoe mooi is het dat jij jouw cliënt daar naartoe kan begeleiden!

Voorafgaand aan de opleiding vindt altijd een (telefonische) kennismaking plaats om eventuele vragen te stellen en van beide kanten te voelen of de opleiding passend is voor jou.

Data 2024 Opleiding:
25 en 26 mei
29 en 30 juni
14 en 15 september
12 en 13 oktober
16 en 17 november
 
Daarnaast zal tussen elk lesblok een online supervisie worden ingepland voor tussentijdse vragen. Data hiervoor zullen binnenkort aangevuld worden op de website!
Lestijden:

10 lesdagen van 10:00 tot 17:00 (houdt rekening met een mogelijke uitloop tot 17:30)

Investering in jezelf:

Prijs: € 1.695,-

Deze opleiding is vrij van BTW