Module 2: Associatietherapeut

Therapeutisch werken met Associatie

Wanneer module 1 succesvol is afgerond, of je vrijstelling hebt gekregen, kan je beginnen aan de tweede module waarin je opgeleid wordt tot Associatietherapeut. Als associatietherapeut ben je in staat om met je cliënten volledige associatie sessies te doen en lichaamswerk toe te passen. Dit betekent dat je jouw cliënt kan begeleiden om geassocieerd bij de essentie van de emotie te komen door de wijsheid van het lichaam in te zetten. Door het gebruik van Adem, Geluid en Beweging komt de vastgezette emotie vrij en kan het lichaam ontladen.

Diverse onderwerpen komen in deze module aan bod:
  • Vormen van dissociatie en hoe ermee om te gaan
  • Persoonlijke proces omtrent Overdracht en Tegenoverdracht
  • Het uitvoeren van volledige associatiesessies
  • Lichaamsgericht werken
  • Interventies inzetten bij rauwe emoties
  • Je veilig voelen bij rauwe emoties van je cliënten
Therapeutische houding

Tijdens deze module gaan we dieper in op je eigen therapeutische houding en leren we je af te stemmen op de emoties van je cliënten en te herkennen wanneer de getoonde emoties als afleiding worden ingezet om juist niet bij de essentie te komen. Zo kan het zijn dat je cliënt heel makkelijk boos kan worden, maar de kwetsbaarheid die eronder zit daardoor juist uit de weg gaat. Zolang de kwetsbaarheid ontweken wordt, kan boosheid uiten misschien wel fijn voelen, maar lost deze niets op. We leren je hoe je jouw eigen energie kan inzetten om de cliënt te ondersteunen in het uiten van de essentie van de emotie.

Dus wanneer het gaat om kwetsbaarheid, kan jij als associatietherapeut precies die energie inzetten om je cliënt mee te nemen om zich daarmee te associëren.

Overdracht en Tegenoverdracht

Ook op bovenstaand thema zal uitgebreid worden ingegaan. Waar liggen jouw eigen valkuilen als het om emoties gaat? Het kan bijvoorbeeld zijn, dat je het misschien zelf spannend vindt wanneer je cliënt boos wordt. Of dat je misschien door teveel met de oplossing bezig te zijn, niet door hebt dat je cliënt zich in een heel kwetsbaar stuk bevindt? Of misschien vul je vanuit goede bedoelingen wel in wat je cliënt nodig heeft? Dit zijn valkuilen waar we als therapeut en coach allemaal wel eens tegenaan lopen. In de lessen wordt van je verwacht dat je jouw eigen valkuilen aanpakt door deze tijdens het oefenen op te pakken. Door er zelf doorheen te gaan, ga je je comfortabel voelen met diverse emoties waardoor je jouw cliënt hierin beter begrijpt en kan begeleiden.

Van Overleven naar Leven!

Uit de overlevingsstand en daarbij ook uit de patronen en mechanismes die niet meer dienen. Dat is wat we voor onze cliënten willen! Het herontdekken van ons kinderlijk enthousiasme, de nieuwsgierigheid en de ruimte om te ontdekken en te creëren. Als associatietherapeut kan jij jouw cliënten hierin begeleiden. En ja, om het onderliggende verlangen weer helemaal te kunnen leven, is het belangrijk de pijn te doorvoelen om het te kunnen releasen (emotioneel en lichamelijk) uit het lichaam. Zodat je weer vrij bent om volop vanuit je authentieke zelf te leven! 

Hoe mooi is het wanneer jij jouw cliënt daar naartoe kan begeleiden.

 

Het is mogelijk om vrijstelling voor (delen van) module 1 te krijgen om direct module 2 te doen. Dit is afhankelijk van je vooropleiding en ervaring in het werkveld. Na inschrijven vindt altijd een telefonische intake plaats om te kijken welke route het beste bij jou aansluit. Wanneer je hierover twijfelt, mag je natuurlijk ook eerst contact met ons opnemen.

Data 2023 module 2:
Zaterdag 16 en zondag 17 september
Zaterdag 7 en zondag 8 oktober
Zaterdag 4 en zondag 5 november
Zaterdag 25 en zondag 26 november
Zaterdag 16 en zondag 17 december
Lestijden:

10:00 tot 17:00 (houdt rekening met een mogelijke uitloop tot 17:30)

Investering in jezelf:

Speciale pilot prijs: € 995,-

Deze opleiding is vrijgesteld van BTW