Therapeutisch karakter van de opleiding tot Associatietherapeut

De opleiding tot Associatietherapeut biedt praktische- en theoretische materie om je op te leiden tot associatietherapeut. Omdat wij werken vanuit: ‘Je kunt een ander brengen, daar waar je zelf bent geweest”, heeft deze opleiding een therapeutisch karakter.

Alles wat je in de opleiding leert, zal je zelf ondergaan door het oefenen met je medestudenten. De stukken waar je voor jezelf mee werkt, leg je vast in een Persoonlijk Inspiratie Plan (PIP). Zo kan jij je eigen proces goed monitoren en kunnen de docenten jouw persoonlijke proces goed begeleiden. De vraag vanuit de docenten zal altijd zijn: “Hoe kunnen wij jou inspireren?”

Als therapeut (en als mens) ben je nooit klaar met leren. Dus ongeacht of je net je praktijk aan het opstarten bent, of wellicht al jarenlang ervaring in je vakgebied hebt, jezelf ontwikkelen kan je altijd blijven doen. En dat is ook de uitnodiging die wij bij onze studenten neerleggen, om bij jezelf te voelen wat jouw persoonlijke leerdoelen zijn. Door de gehele opleiding heen, word je steeds uitgenodigd je eigen blokkades onder ogen te komen en ze op te pakken tijdens de oefeningen in de les. Omdat de opleiding klassikaal gegeven wordt, in een groep van maximaal 14 deelnemers, is er veel persoonlijke begeleiding van de docenten.

Gedurende de hele opleiding zijn er altijd 2 docenten (mits door omstandigheden) aanwezig. Beide docenten zijn goed op elkaar ingespeeld en hebben beide jarenlange ervaring in het werken met associatietherapie.

Reacties van deelnemers:

“Door mijn persoonlijk proces leidend te maken in de opleiding, leer ik precies hoe alles wat ik tot nu toe geleerd heb kan integreren

“Je kunt aan alles merken dat de ziel en zaligheid van de docenten er in zit”

Meer weten over deze unieke opleiding? Klik hier!