Werken van de rand naar de Kern

Ken je dat: je cliënt komt binnen voor de intake en er speelt zoveel, dat je door de bomen het bos niet meer ziet? De hulpvraag van je cliënt kan soms zo groot en uitgebreid zijn, dat het lastig is om de kern eruit te halen. En wanneer je als therapeut of coach niet de kern te pakken hebt, kan dit leiden tot ineffectieve therapie. En dat wil jij, net zo goed als jouw cliënt, natuurlijk niet.

Wat leer je tijdens deze bijscholing

Tijdens deze bijscholing leer je werken met het META model waarin je gerichte vragen stelt om duidelijk te krijgen wat nu precies de klacht is. Daarbij leer je hoe je de klacht en het doel duidelijk kunt formuleren waardoor je direct tot de kern komt en vanuit hier je behandelplan kunt maken. Ook leer je de MESS in te zetten (Mentaal, Emotioneel, Somatisch en Spiritueel). De MESS wordt ingezet om helder te krijgen op welke wijze de klachten merkbaar zijn bij je cliënt:

M: Wat gelooft de cliënt ?

E: Welke emotie voelt hij hierbij?

S: Waar voelt hij dit in het lichaam?

S: Welk geloof of welke betekenis is hieraan gekoppeld?

Door de MESS te integreren in je intake, wordt helder dat cliënten op meerdere niveaus last hebben van een klacht. Voor een succesvolle therapie, is het belangrijk alle niveaus mee te nemen in de behandeling. 

Voor wie

Deze bijscholing is geschikt voor elke (beginnende) therapeut of coach, die wil werken met de kern van de problematiek.

Wanneer

Optie 1: 20 april '23

Duur: 1 lesdag van 10:00 tot 17:00

Prijs: €169,50